Zoeken

vrijdag 21 november 2014

The Body Shop Red Musk

The Body Shop Red Musk
De meeste mensen kennen The Body Shop waarschijnlijk door hun super bekende White Musk geur en nu hebben ze een nieuwe variant uitgebracht: The Body Shop Red Musk. Een nieuwe collectie met een heel andere vrouwelijke touch maar nog steeds wel met die bekende heerlijke musky geur waar velen zo dol op zijn! Red Musk heeft een warme melange van gekruide muskus.

DIY Industrial Copper Pipe Ipad And Book Holder

DIY Industrial Copper Pipe Ipad And Book Holder

Al jaren heb ik een Ipad maar gek genoeg heb ik hier nooit een houder voor aangeschaft! En dat terwijl zo’n houder juist ontzettend handig is, voor het kijken van tv, films of zelfs om je kookboek rechtop in neer te zetten. Larissa heeft er wel eentje en die gebruikt zij ontzettend vaak de laatste tijd, waardoor ik er toch ook graag eentje zou willen hebben. Ik ben gek op industrial design en op do-it-yourselfen, daarom wilde ik er graag zelf eentje maken van een koperen pijp.
IpadHolder1
Klik hier al je de video niet kunt zien.
IpadHolder6
IpadHolder7
Het is eigenlijk ontzettend simpel om een Ipad houder te maken van koper, je moet er alleen wel wat energie in steken! Qua prijs ben je niet perse goedkoper uit zoals je dat bij de meeste DIY’s wel bent, dit komt voornamelijk doordat de koperen kapjes wat prijzig zijn (althans, degene die ik gekozen heb). Hier zou je een goedkoper alternatief voor kunnen uitkiezen van bijvoorbeeld ander materiaal zoals messing, maar dit heeft wel een andere kleur (geel/goud achtig). Ook is het mogelijk om koper te buigen i.p.v. dat je elleboogjes en t-stukken moet gebruiken om de bocht te maken, dit kan het ook iets goedkoper maken. Hoe je het ook vormt en hoe duur je het eindresultaat ook maakt mag je helemaal zelf bepalen ;)
IpadHolderbenodigdheden1
De producten en maten die ik heb gebruikt zijn:
  • Koperen pijp van 1 m, (15 mm) verdeeld in:
    1x 20 cm
    2x 15 cm
    2x 10 cm
    4x 3 cm
  • 4 elleboogjes (15 mm)
    2 t-splitsingen (15 mm)
  • 4 kapjes/dopjes (15 mm)
  • Alleslijm
Deze maten passen bij de normale maat Ipad, niet bij de Ipad mini. Mocht je een andere tablet hebben of niet zeker weten of jouw tablet gaat passen, meet de boel dan zelf even op en pas deze aan naar je eigen wens. Een koperen pijp kan je kopen vanaf 1 m lang en je houdt uiteindelijk maar een klein stukje over! Ik heb zelf gekozen voor een doorsnede van 15 mm, maar je kunt ook kiezen voor een smallere of juist bredere pijp. Bekijk even de materialen en bedenk zelf wat jij mooi vind voor jouw houder. Alle producten zijn verkrijgbaar in de bouwmarkt, ik ben naar de Hornbach gegaan.
IpadHolder2
IpadHolder5
Ik ben gegaan voor koper omdat ik dit een mooie en eigenlijk best chique kleur vind, maar voornamelijk omdat koper vrij zacht is waardoor je er makkelijk mee kunt werken. Voor het op maat maken van de buizen kan je het beste een metaalzaag of een buizen-snijder gebruiken (geen gewone zaag!). Ik heb zelf een buizen-snijder gebruikt en deze kost rond de €4,- euro en deze is verkrijgbaar in diverse bouwmarkten. Hiermee krijg je het meest recht gesneden resultaat en het is ook erg handig in gebruik.
Ik gebruik een alleslijm omdat ik geen koperlijm kon vinden, een medewerker raadde mij ook 2 componenten lijm aan wat je ook goed kunt gebruiken maar dit vond ik persoonlijk iets te prijzig. Bovendien is alles-lijm prima omdat het maar om een houder gaat waar je niet aan gaat hangen bijvoorbeeld ;) De alleslijm kost rond de €3,- en de 2 componenten lijm rond de €9,-.
IpadHolder4
Het eindresultaat vind ik echt ontzettend stoer, het is een unieke houder die niet iedereen heeft en ik ben er erg trots op. Ik vind het gewoon gaaf dat deze houder er industrieel uitziet en dat ik hem helemaal zelf gemaakt heb! Je kunt de houder gebruiken voor je Ipad, voor je (kook)boek en voor bijvoorbeeld een schilderij of fotolijstje.
IpadHolder3
EN: This is a DIY to make a Ipad or book holder, from a copper pipe. You need a copper pipe divided in: 1x 20 cm, 2x 15 cm, 2x 10 cm, 4x 3cm + 4 elbows + 2 t-split + 4 caps and glue that you can use on copper. Use a pipe-cutter to divide the pipe in the different pieces. Then glue all the pieces together like I show you in the video. Easy as that! Make sure it’s all straight and let it dry. It’s an industrial design, made by you.
More home decor DIY’s?
Gebruiken jullie ook een Ipad/boek houder?
xoxo Tara
@taraverbon
dit artikel was niet van mij maar ik vond dit wel leuk om te tonen
xx margo

DIY: HET RECYCLEN VAN DIPTYQUE EN ANDERE GEURKAARSEN

DIY: HET RECYCLEN VAN DIPTYQUE EN ANDERE GEURKAARSEN

 De geurkaarsen zijn gehuld in prachtige houders, dus het zou zonde zijn om ze in de glasbak te dumpen. Je kunt ze namelijk recyclen tot leuke vaasjes, kwastenhouders, pennenbakjes en ga zo maar door. Vandaag laat ik aan je zien hoe je geurkaarsen het beste schoon kunt maken zodat je ze voor andere doeleinden kunt gebruiken.
recyclen diptyque kaarsen_01recyclen diptyque kaarsen_02Opgebrande geurkaarsen, argh! Zo zonde dat ik ze niet meer kan branden. Gelukkig kun je binnen een handomdraai schoonmaken en recyclen voor andere doeleinden.
recyclen diptyque kaarsen_03
recyclen diptyque kaarsen_04Het olie trucje?  Het zwarte kun je gelukkig heel gemakkelijk verwijderen met olie. Ik breng wat aan op een keukenpapiertje en hiermee boen je het zo weg! Hoppa!
Het zwart wegboenen gaat overigens makkelijker bij glas dan bij keramiek.
recyclen diptyque kaarsen_05Vervolgens willen we de restjes was verwijderen. Het grootste gedeelte kun je eruit schrapen met de achterkant van een lepel of vork, maar er blijven altijd kleine restjes achter. Die kun je het beste verwijderen door er warm water in te gieten. 
recyclen diptyque kaarsen_06De was kun je er vervolgens uit halen met een keukenpapiertje, maar wat voor mij het beste werkte is om het warme water met de wasrestjes in de prullenbak te gooien en de binnenkant stevig af te nemen met een keukenpapiertje. De restjes was blijven aan het papiertje kleven.
recyclen diptyque kaarsen_07Het Jo Malone kaarsje was op deze manier zo schoon.
recyclen diptyque kaarsen_08 Na de tweede keer boenen met keukenpapier was ook deze kaars schoon.
recyclen diptyque kaarsen_09En zo heb je na niet al te veel gedoe prachtige lege geurkaarsen die klaar zijn om gerecycled te worden!
recyclen diptyque kaarsen_13Zo kun je ze herbruiken als waxinelichthouder.
recyclen diptyque kaarsen_12Maak er een pennenbakje van, leuk en stylish voor op je bureau!
recyclen diptyque kaarsen_11De kleine formaatjes zijn perfect voor wattenstaafjes. Staat gaaf op je kaptafel of badkamerplankje.
recyclen diptyque kaarsen_10
Dit vind ik persoonlijk het leukste idee!
recyclen diptyque kaarsen_14Of maak er leuke bloemenvaasjes van.
Natuurlijk zijn er nog veel meer opties om je lege geurkaarsen voor te gebruiken.xxx lisa

Bobbi Brown Kerst 2014 ❤ Travel brush set


 Meerdere merken komen in hun kerstcollectie uit met kwastensets en vaak zijn ze in verhouding een stuk goedkoper dan dat je alle kwasten los zou kopen. De set die Bobbi Brown uitbrengt trok direct mijn aandacht. Ja, dit is een héle goeie! Deze set is limited edition en hoort uitsluitend bij de kerstcollectie van 2014. Klik verder voor meer info!

De travel brush set van Bobbi brown hoort bij de huidige kerstcollectie, al zie je dat niet direct aan de verpakking. Het doosje (meer een platte clutch) heeft een mooie krokohoes die er heel stijlvol uit ziet.

Als je de hoes opent zie je alle kwasten die er in zitten. Dit varieert van poederkwast tot mini oogschaduwkwast, de basics die je eigenlijk nodig hebt.
 Bovendien: wat is er nu leuker dan bij de counter zo’n prachtig cadeautje voor jezelf af te rekenen? Daarover gesproken, dit is echt een ultiem mooi cadeau.

Hier zie je ze naast elkaar. Sommigen zijn kwalitatief wat beter dan anderen.

Ik begin met het allerkleinste kwastje, de ultra fine eye liner. Op alle kwasten staat de naam van de kwast, dus je weet zo precies waar hij voor is. Dit is dé kwast die ik eigenlijk nog miste in mijn collectie! Met dit kwastje kan je een perfect lijntje onder je ogen zetten. Hij is piepklein en heel stijf, maar niet op een pijnlijke manier met aanbrengen. Precies goed!

De enige kwast die mij iets tegenvalt, dit is de eyebrow kwast. Kwalitatief is hij heel anders dan de anderen, zou zo uit een goedkope make-up set kunnen komen. 

Het lijkt in eerste instantie op een mini concealer kwastje, maar het is de eyeliner kwast. Mini klein en eigenlijk doet hij hetzelfde als de eerste kwast, je kan er een mooi lijntje mee maken. Hou ik van!

De kwast der kwasten die iedereen in zijn collectie moet hebben: de blending kwast. Hij is wel wat aan de grote kant (voor mijn iets té groot voor iedere dag) maar het is wél een ‘echte’. Super zacht, perfect om je look mooi mee te vervagen.

Aan het uiteinde van de blending brush zit de concealer kwast (gekke combinatie eigenlijk). Dit is een echte concealerkwast, precies goed om onder de ogen te gebruiken bijvoorbeeld. Plat en stijf maar niet té hard.

Dan hebben we nog de eye shadow brush. Dit is een perfect kwastje om gewoon oogschaduw mee aan te brengen. Hij is iets aan de zachte kant, maar als je graag met losse poeders werkt zou ik toch de concealerkwast gebruiken daarvoor.

Dan de eerste grote kwast: de face blender. Dit is een iets stijvere poederkwast. Hij zit tussen een stijve kabuki kwast en een hele zachte poederkwast in.

En ten slotte de sheer powder brush. Deze kwast is bedoeld voor poeder maar is zo ontzettend zacht en mooi gevormd, ik denk dat hij ook goed werkt bij blush en highlighter. 

Wat kan ik zeggen? Alle kwasten zijn echt van topkwaliteit. Allemaal super zacht en eigenlijk zijn het toch wel allemaal basiskwasten.

Als ik even kijk wat er dan echt nog mist: een blushkwast en een kwast om te shapen. Verder heb je in één klap alles. Ja, ik ben fan!

Bobbi Brown Kerst 2014 ❤ Travel brush set

Ik ben onder de indruk van dit setje en vind het een heel leuk cadeautje. Zeker als je wilt beginnen met echt professionele kwasten is dit een hele goede start. Je hebt niet veel meer nodig eigenlijk. Ook vind ik de clutch erg mooi en als je veel reist is dit ook een ideale manier om je kwasten veilig mee te nemen. De set kost €130. Dit lijkt veel, maar in verhouding is dit voor 8 kwasten best betaalbaar. Dat is omgerekend €16 per kwast (en daar krijg je de mooie clutch ook nog bij, die heb ik nieteens meegerekend). Als je ziet dat Bobbi Brown face blender normaal zo’n €45 los kost en de eyeshadow brush €30,50, dan kan je ongeveer raden hoe enorm veel geld je bespaart door dit zo te kopen. xxx margo

Kerstcollectie highlighters | Lancôme, Guerlain, Dior


Je begrijpt dat de kerstperiode héérlijk is voor me; al die bijzondere limited editions die dan uitkomen!De drie highlighters zijn van Lancôme, Guerlain en Dior. 

Lancôme Poudre de Lumière Sparkling Loose Powder 01

Deze mooie poeder hoort bij de Happy Holidays collectie van Lancôme. Het is een hele zachte losse poeder met microglittertjes. Absoluut niet overdreven, eerder heel zacht en niet te duidelijk aanwezig. Bij een highlighter moet je altijd voorzichtig zijn, je kan al snel té glimmend disco-ball zijn.

De verpakking is zoals die van een losse poeder. Hierdoor is dit product niet zo heel handig om mee te reizen, maar dat geeft niet. Het doosje is vooral heel erg mooi om neer te zetten op je beautytafel. 

Er zit een puff bij om hem aan te brengen.
Lancôme Poudre de Lumière Sparkling Loose Powder kost €53.

Guerlain Météorites Perles D’étoiles

Dit is ook écht een pronkstuk voor in je collectie. Zo mooi, zo chique.. prachtig!
En dit is wat er in het doosje zit: poederballetjes in diverse kleuren die samen een prachtige glow geven. De Météorites van deze kerst zijn een combinatie van roze, beige en bruin, waardoor ze een beetje een warme look geven.
Er zit ook een puff bij om ze aan te brengen. De Météorites ruiken overigens ook voortreffelijk! Heerlijk chique, alsof je een luxe parfum gebruikt op je gezicht.

Guerlain Météorites Perles D’étoiles kost €50,50.

Dior Diorific Golden shock illuminating pressed powder 001 Gold Shock

Ahh, Dior! Mijn favoriete merk met de kerstdagen. Ook zij komen met een prachtige highlighter die helemaal perfect is voor de feestdagen én er na. Hun kerstcollectie heet Golden Shock en bevat veel gouden cosmetica. Heerlijk! Het sterproduct is toch wel deze prachtige highlighter.
Wow! Kijk nou hoe mooi! Er zit een ontzettend zacht en fijn kwastje bij waarmee je hem met gemak kan aanbrengen over je wangen.
dit is absoluut een pronkstuk dat je in je collectie wilt.Ik blijf er ook maar naar kijken!
 Diorific Golden shock illuminating pressed powder 001 Gold Shock kost €72.
En dat waren ze, de drie mooiste highlighters (naar mijn mening) van alle kerstcollecties dit jaar!  Alles islimited edition en dus slechts tijdelijk te koop. Welke vinden jullie het mooist?
xxx margo

Translate