Zoeken

vrijdag 2 januari 2015

DIY Pompon Beanie

Zoals jullie wel weten ben ik gek op beanies, ik heb ze in verschillende kleuren en opdrukken! Ook had ik een basic zwarte liggen die ik eigenlijk maar een klein beetje te saai vond. Ik herinnerde me dat ik van die simpele beanies met bolletjes in de winkel had zien liggen die ik erg leuk vond. Een bolletje, of ook wel een pompon genoemd, kan je ook heel makkelijk zelf maken dus dat heb gedaan!

DIY Pompon Beanie
Wat heb je nodig? 
  • Wol, katoen of ander draad in een kleur naar keuze
    Deze bolletjes in neon kleuren komen van Action vandaan en kosten €1,00 per stuk
  • Karton
  • Schaar
  • Pen
  • En best wel wat geduld!
DIY Pompon Beanie
Stap 1. Knip twee cirkels uit op karton, ik heb een kopje ondersteboven neergezet en deze als maat gebruikt. Hoe groter je cirkel, hoe groter de pompon wordt.
DIY Pompon Beanie
Stap 2. Knip uit de twee cirkels, weer twee cirkels uit de binnenkant. Zorg ervoor dat de cirkels niet te klein worden, want hoe meer draad er door heen kan, hoe fluffier je pompon wordt!
DIY Pompon Beanie
Stap 3. Leg de cirkels op elkaar en draai het draad om beide cirkels heen totdat je weer aan het begin komt. Wikkel het draad niet te strak erom heen, maar ook niet te los. Wanneer je verschillende kleuren gebruikt, maak dan eerst 1 kleur helemaal vol voordat je aan de volgende kleur begint. Let op dat je het begin van het draad vasthoudt en hier een paar keer omheen wikkelt, zodat dit draad niet weer losraakt
DIY Pompon BeanieDIY Pompon Beanie
Stap 4. Wanneer je bijna geen ruimte meer hebt in de binnenste cirkel ben je klaar. Zorg ervoor dat het laatste stukje draad ook vast zit en niet los raakt.
DIY Pompon BeanieDIY Pompon Beanie
Stap 5. Met een (scherp/spits) schaar knip je in het midden de draden los zodat je de twee kartonnen cirkels los van elkaar krijgt. Houdt deze wel goed vast want nu zitten alle draadjes los!
DIY Pompon Beanie
Stap 6. Wanneer je alles los hebt geknipt, pak dan een stukje draad (dubbel) en strik die tussen de twee helften met een dubbele knoop. Hiermee zorg je ervoor dat de draadjes bij elkaar blijven. Zorg ervoor dat je voldoende draad over hebt, zodat je je pompon straks op de beanie kunt naaien.
DIY Pompon Beanie
Stap 7. Vanaf hier is je pompon klaar en kan je deze netjes bijknippen mocht dat nodig zijn. Om eerlijk te zijn heb ik mijn pompon iets te groot gemaakt, dus heb ik deze eventjes getrimd zodat deze iets kleiner werd.
DIY Pompon Beanie
Stap 8. Bevestig je pompon op de beanie! Ik heb een dikke naald gepakt, waarmee ik het draad door de beanie heb geregen. Aan de binnenkant heb ik alle 4 de draden met elkaar geknoopt zodat de pompon stevig erop zit. Indien nodig kan je dit nog eens herhalen zodat je pompon nog steviger zit. Hoe groter de pompon, hoe zwaarder dus dit is even aftasten in hoeverre dat nodig is.
van kittehs cupcakes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate