Zoeken

woensdag 18 maart 2015

lotte lovesbeauty #10

Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette & Chubby Stick Sculpting Countour

{ 13 maart }

Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette
It’s all about the cheekbones! Clinique heeft een aantal nieuwe producten uitgebracht, onder de naam Hello Cheekbones, om de jukbeenderen in het zonnetje te zetten. De Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette zorgt voor een kleurtje en een glansje, terwijl de Chubby Stick Sculpting Contour schaduw creëert en je jukbeenderen naar voren duwt. Twee interessante producten, die ik maar al te graag wilde uitproberen!
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 1
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 2
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 3

Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette

Voor een extra elegante accentuering van gelaatstrekken is de nieuwe Sculptionary Cheek Contouring Palettes onze favoriet. De volle, langhoudende en mengbare kleuren van deze kleurvaste blushpoeders kunnen in laagjes worden opgebouwd en zorgen voor een natuurlijk frisse blos en een prachtige accentuering van de gezichtsstructuur.
Deze blush en highlighter in één kun je gebruiken om een kleur aan het gezicht toe te voegen en tegelijkertijd te voorzien van wat glans. De glittertjes in het product laten de jukbeenderen letterlijk stralen, waardoor deze optisch worden gelift en meer naar voren zullen komen. Er zijn in totaal zes varianten verkrijgbaar, waarvan ik de kleur Defining Pinks heb ontvangen. Wat ziet dit trio er geweldig mooi uit! De blush is goed gepigmenteerd; vooral de donkere roze tint geeft veel kleur af.
De drie kleurtjes gaan van wit tot roze en bevatten zowel witte als gouden glitters. Het product is behoorlijk poederig, de glittertjes vliegen in de rondte tijdens het aanbrengen. De glitters zijn klein, maar toch redelijk opvallend. Zeker doordat er zovéél glitters in de blush zitten, wat maar net je ding moet zijn.
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 4
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 5
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 6

Clinique Chubby Stick Sculpting Contour

Als het erom gaat foutloos een gladde, dauwige laag aan te brengen, zijn de nieuwe Chubby Stick Sculpting Contour en de nieuwe Chubby Stick Sculpting Highlight het wat ons betreft helemaal. Met deze stiften voor het accentueren van je jukbeenderen en het aanbrengen van modelleertinten bereik je in slechts een paar simpele bewegingen een resultaat waar visagisten trots op zouden zijn. De kleuren kunnen met de warmte van je vingertoppen worden gemengd en worden zo één met je huid, wat een natuurlijke “gemodelleerde look” oplevert.
Er zijn dus twee Chubby Sticks in de Hello Cheekbones lijn: eentje om te highlighten en één om schaduw aan te brengen. Die laatste heb ik; je kunt dit product ook wel een creamy bronzer noemen. De Chubby Stick in de kleur Curvy Contour heeft een romige, bruine tint, die je kunt gebruiken om schaduwen onder de jukbeenderen te creëren. Door de inkeep tussen de jukbeenderen en de kaaklijn donkerder te maken, komen je jukbeenderen meer tot leven en zullen deze prominenter aanwezig zijn.
Je kunt de stick gebruiken door strepen of stippen te zetten, op de plekken waar je schaduw aan wilt brengen. Dit vervaag je vervolgens met de vingertoppen of een kwast. Je kunt de stick omhoog krijgen, door aan het zilveren gedeelte van de achterkant van de stick te draaien. Het product is ontzettend gepigmenteerd, je hebt er steeds maar een heel klein beetje van nodig. De bruine kleur is vrij warm, maar gelukkig ver van oranje. Voor mij is het precies de juiste kleur, deze bruintint sluit mooi aan bij de warme/gele ondertoon in mijn huid.
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 7
Links draag ik alleen foundation en poeder, in het midden draag ik de Chubby Stick Sculpting Contour (langs de haarlijn, onder de jukbeenderen, op de kaaklijn en langs de neusbrug) en rechts heb ik de Sculptionary Cheek Contouring Palette op mijn wangen aangebracht.
De bronzer in stickvorm doet zijn werk goed en zorgt inderdaad voor een mooie schaduw. Het product werkt als volgt: je zet wat strepen op je gezicht en vervaagt deze door er in rondjes overheen te wrijven met je vingers of een kwast. Wel moet je even de tijd nemen, om het creamy product goed uit te werken en egaal te krijgen. De Chubby Stick kan anders vlekkerig worden, dus het is niet een product dat je ‘even snel’ kunt aanbrengen. Maar eenmaal goed geblend, geeft het een prachtig, natuurlijk resultaat!
De Sculptionary Cheek Contouring Palette, in de kleur Defining Pinks, geeft het gezicht een onschuldige, lieve uitstraling. De roze tint zorgt voor kleur en de witte tint en de glitters in het product accentueren de jukbeenderen en laten deze duidelijk naar voren komen. Tik de blush goed af voor het aanbrengen, om rondvliegende glitters te voorkomen.
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 8

Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 9
Het resultaat: een gezicht waarin schaduwen mooi zichtbaar zijn, waardoor de hoogste punten geaccentueerd worden. Je kunt het zo heftig of subtiel maken als je zelf wilt, door wat meer of minder van de producten aan te brengen. Ik gebruik de bruine Chubby Stick overigens het liefst over foundation, maar vóórdat ik poeder aanbreng. Door het product daarna af te poederen, blijft het de hele dag goed zitten. De blush, die ik als laatste aanbreng, vervliegt wat sneller, gedurende de dag.
Clinique Sculptionary Cheek Contouring Palette 10

Conclusie

Wat een leuke producten! Ik vind de Chubby Stick in Curvy Contour fijn in gebruik, doordat ik er heel precies mee kan werken en de bruintint goed kan opbouwen. Het blenden duurt even, maar dan heb je wel een mooi resultaat, dat de hele dag blijft zitten. De blush/highlighter had wat minder poederig en glitterig mogen zijn, maar doet wel wat het belooft: het accentueert de jukbeenderen en zorgt voor een prachtige glans. Ik gebruik de producten graag in combinatie, om mijn gezicht op natuurlijke wijze te shapen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Sculptionary Cheek Contouring Palette kost €32,95 en voor de Chubby Stick Sculpting Contour betaal je €25,00. Normaal gesproken kun je producten van Clinique ook bij bijvoorbeeld Douglas enBijenkorf kopen, maar de Hello Cheekbones lijn is exclusief verkrijgbaar bij Clinique.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate