Zoeken

woensdag 21 januari 2015

WELKE DISNEY PRINSES BEN JIJ?



Zo’n twee-en-een-half jaar geleden plaatste ik het artikel ‘Welke Disney Prinses ben jij?’. Ik kwam het artikel toevallig weer tegen omdat ik wat oude artikelen aan het raadplegen ben voor mijn boek. Ik vind het nog steeds zo’n leuk artikel dat ik het vandaag even wilde re-posten. Enne, uiteraard heb ik de post aangevuld met een aantal nieuwe Disney prinsessen!
Ah, Disney tekenfilms! Wie is er niet mee opgegroeid? Mijn favorieten zijn De Kleine Zeemeermin en Aladdin. Vroeger speelde ik dan ook altijd dat ik Ariel was wanneer ik in bad ging (dan hield ik mijn benen stijf tegen elkaar aan gedrukt en ging ik een potje liggen spartelen) of Jasmine (dan deed ik mijn haren in een paardenstaart met 3 elastiekjes, voor dat gewilde bolletjes effect).
Door middel van de looks en karaktereigenschappen van mijn favoriete Disney prinsessen heb ik een beautyprofiel geschreven. Met welke Disney prinses(sen) kun jij je het beste identificeren?

SNEEUWWITJE

Je bent een echte natural beauty en jouw looks hebben dan ook maar weinig extra’s nodig. Het liefst maak je je ogen heel naturel op, maar je lippen laat je graag knallen met een rode lipstick, vooral wanneer je een feestje hebt. Ga je stappen dan trek je altijd wel mannelijke aandacht. Het komt vaak voor dat er zo’n stuk of zeven mannen om je heen zwermen en ze zijn allemaal dol op je!

JASMINE

Je bent geïnteresseerd in Oosterse beautyrituelen zoals de hammam en Oosterse beautyproducten zoals arganolie, rhassoulklei, henna en Gamila Secret zeep. Je bent zeker niet vies van eyeliner, want je draagt het liefst een mooie winged eyeliner en flink wat mascara. Je ogen laat je altijd opvallen. Je houdt ook van de sunkissed look, dus je bent vaak in de weer met selftannners en bronzers. Ook ben je into sieraden. Grote oorhangers, statement necklaces, glitter & glamour en superveel bling. You love it!

ARIEL

Je houdt van experimenteren, dus de ene keer is jouw haar knalrood en de andere keer heb jij weer blonde, bruine of zwarte lokken. Je houdt van kleur in zowel je make-up looks als je outfits, hoewel je lippen vaak een koraalroze kleur krijgen. Je bent eigenwijs, vriendelijk, een romanticus en een echte dromer.

ASSEPOESTER

Je bent niet per se into make-up, maar des te meer into bath, body en skincare. Je bent niet vies van poetsen en schrobben, dus jij besteed veel werk aan je lichaam. Lekker in bad, je lichaam scrubben, een maskertje hier, en wanneer jij bodycream aanbrengt geef je jezelf meteen een minimassage. Ga je toch een keer uit, naar een bal bijvoorbeeld, dan zorg je voor een subtiele look: zachtroze lippen en een natuurlijke ooglook.

RAPUNZEL

Kort haar is niets voor jou, jij houdt je lokken het liefst zo lang mogelijk! En je doet er ook van alles mee. Vlechten, invlechten, draaien, knotjes, staartjes, ingewikkelde kapsels, je experimenteert er lekker veel mee en draagt je haren bijna elke dag wel in een leuk kapsel. Dan weer een haarbandje, dan weer een clipje, dan weer stijl, dan weer krullend. Je haren verzorg je ook extra goed, eigenlijk beter dan je lichaam en je gezicht. Haarmaskertjes, serums en haarstylingsproducten heb jij in overvloed en mensen komen bij jou ook altijd om advies vragen op haar- en kapselgebied.

POCAHONTAS

Je houdt van de natuur en je houdt van dieren en het is voor jou dan ook heel belangrijk dat je make-up niet op proefdieren is getest. Je beautyproducten heb jij ook het liefst zo natuurlijk mogelijk, want je houdt van groene merken. Geen parabenen, geen SLS, geen sulfaten, geen siliconen en geen kleur- en geurstoffen. Je bent groot fan van Lush en koopt graag bij natuurwinkels en De Tuinen. Ook vind je het leuk om zelf beautyproducten te maken, dus de DIY’s op Beautylab zijn jouw favoriete artikelen!

MULAN

Je bent erg into de Asian beautyproducten en kijkt dan ook graag YouTube filmpjes van Aziatische beautyguru’s. Je shopt regelmatig gekke Aziatische gadgets via eBay of Aziatische webshops. Je zweert bij BB Cream en bent, net als de meeste Asians, vooral gefixeerd op skincare. Beauty pak jij ook van binnenuit aan: regelmatig drink je groene thee en speciale beautydrankjes (of je maakt zelf je eigen groene smoothie) en je bent dol op sushi!

BELLE

Je bent een echte boekenwurm maar houdt daarentegen ook van avonturen en daarom ga je graag op reis. Je bent een natural beauty en draagt in het dagelijks leven amper make-up. Maar, mocht je een feestje hebben (bijvoorbeeld een bal) dan vind je het wel leuk om je haren mooi op te steken en ietsiepietsie meer make-up te dragen. Niet te veel, daar houd je niet van. Tevens heb je een voorkeur voor harige beestjes. Je bent een dierenvriend en lezen en reizen zijn je grootste hobbies.

DOORNROOSJE/AURORA

Het maakt niet uit wat anderen zeggen, jij zweert bij je beautyslaap. Je vind het erg belangrijk om ‘s avonds op tijd naar bed te gaan zodat je minimaal 8 uur slaap te pakken hebt. En, als het even kan, doe je tussen de middag een dutje en probeer je zo lang mogelijk uit te slapen. Slaap is important! Als je dan een keer wakker bent vind je het belangrijk om beautyproducten te gebruiken waardoor je er ‘wakker en fris’ uitziet. Concealer, oogrollers, foundations met lichtreflecterende deeltjes en highlighters zijn jouw favoriete producten. Op je lippen draag je geen lipstick of gloss, je voorkeur gaat uit naar een verzorgende lippenbalsem, want je weet maar nooit wie je wakker komt zoenen…

MERIDA

Brave-Merida-aimsMake-up? Jou niet gezien. Je bent een rasechte tomboy en je gaat dan ook het liefst de hort op met je haren in een staartje en een schoon en fris gezichtje. Je bent super sportief, een tikje rebels en lekker impulsief. Echt ‘one of the guys’. Je draait je hand niet om voor actieve sporten zoals raften, snowboarden, paardrijden of eh.. boogschieten. Je bent een echte waaghals dus het kan je niet gek genoeg zijn; bungee jumpen, parasailen, abseilen. Kom maar op! En hoewel je geen make-up draagt zorg je natuurlijk wel goed voor jezelf. Bath- & bodyproducten zijn meer aan jou besteed. Als het maar niet te meisjesachtig wordt allemaal, daar moet je niets van hebben.

TIANA

princess tianaDruk, druk, druk, je bent altijd druk! Je werkt je uit de naad want je verdient graag je eigen geld en je houdt er van om zelfstandig te zijn. Door je drukte heb je daarom geen tijd voor uitgebreide make-up sessies, dus meestal houdt je je make-up vrij simpel. Ga je echter een avondje uit dan trek je alles uit de kast; je werkkloffie verruil jij voor een ware party dress. Tja, je weet nooit wanneer je mister Right tegenkomt, nietwaar? Je bent groot liefhebber van vintage kleding (het liefst iets uit de roaring twenties) en ook heb je een zwak voor eten. Oh, wat houdt je van koken, experimenteren in de keuken en uit eten gaan. Je Instagram staat dan ook vol met food foto’s. Op beautygebied ben je geïnteresseerd in ‘black beauty’. Make-up voor de donkere huid en intens voedende haarproducten zijn bij jou favoriet!

ELSA

princess elsaJe bent een ware natural beauty! Je voelt je in je kleding en make-up het meest aangetrokken tot koele tinten. Zilver, blauwtinten, turkoois en grijs, you love it! Op kapselgebied houd je van experimenteren. Dan weer een invlecht, dan weer een vissengraat en dan weer een mooi opgestoken kapsel met ingewikkeld vlechtwerk, je bent er dol op! Jou zal je nooit zien met een simpele paardenstaart of gewone losse haren. Je hebt soms het gevoel dat je niet jezelf kunt zijn en je houdt de mensen om je heen dan ook het liefst op afstand, maar zelfs een Ijskoningin kan smelten! Je hebt niet veel mensen die je dichtbij laat komen, maar als ze de muur om je heen eenmaal hebben afgebrokkeld ben jij de beste vriendin en de meest passievolle lover die iemand zich maar kan wense

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate