Zoeken

vrijdag 14 november 2014

DIY SNEEUWTAKKEN

DIY SNEEUWTAKKEN


Vandaag is het weer DIY Friday. Met de DIY Sneeuwtakken haal je op een leuke en speelse manier de winter (en stiekem ook een beetje de Kerst) alvast in huis. Als ik aan kerstdecoraties denk dan denk ik meestal meteen aan groene takken, hulst, takken met rode besjes, maar deze takken zijn juist heel clean en wit. Nét weer even iets anders, maar door de ‘sneeuw’ geeft het wel echt een winters effect.
diy sneeuwtakken_08Stap 1: koop bij het tuincentrum grote takken met veel zijtakjes waaraan je gemakkelijk leuke kerstballen en andere kerstdecoraties kunt hangen.
diy sneeuwtakken_09Stap 2: spray de tak goed in met lijmspray. 
diy sneeuwtakken_10Stap 3: haal je tak door een bakje met nepsneeuw en zorgt dat het goed alle plekjes van de tak bedekt.
diy sneeuwtakken_11Stap 4: spray de tak nogmaals in met lijmspray en ga voor een tweede en eventueel derde sneeuwcoating.
diy sneeuwtakken_12Stap 5: knijp de sneeuw daarna stevig aan zodat het er minder ‘pluizig’ uit komt te zien en de tak nog beter bedekt wordt met witte sneeuw. Spray er nogmaals een laatste laagje lijm overheen om te voorkomen dat de sneeuw loslaat en van de takken afdwarrelt. Rangschik nu je takken in leuke vazen, wijnflessen of potten.
diy sneeuwtakken_01diy sneeuwtakken_02
Omdat alles zo wit is (witte achtergrond, witte takken, doorzichtige flessen) vond ik het juist leuk om de decoraties zo kleurrijk mogelijk te nemen. Dat steekt dan lekker fel af! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om juist hele neutrale vazen, flessen en decoraties te kiezen, zoals zilver, wit, goud of misschien juist wel zwart. Op die manier creëer je juist een hele stylish sneeuwtak decoratie. Kies gewoon de kleuren die mooi passen bij jouw interieur.
diy sneeuwtakken_03Verder clip je er ook nog leuke gekleurde dennenappeltjes in en schattige vogeltjes. Hang wat op, doe een stapje naar achter, en bepaal zo waar er nog wat kleur mist of waar er nog ‘gaten’ zijn die opgevuld moeten worden met leuke decoraties. Alleen op deze manier, door regelmatig afstand te nemen en naar je sneeuwtakken te kijken, kun je er voor zorgen dat alles qua kleur en vormgeving in balans is.
diy sneeuwtakken_05diy sneeuwtakken_07diy sneeuwtakken_06diy sneeuwtakken_04Is het niet schattig? xxx margo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate