Zoeken

vrijdag 21 november 2014

DIY: HET RECYCLEN VAN DIPTYQUE EN ANDERE GEURKAARSEN

DIY: HET RECYCLEN VAN DIPTYQUE EN ANDERE GEURKAARSEN

 De geurkaarsen zijn gehuld in prachtige houders, dus het zou zonde zijn om ze in de glasbak te dumpen. Je kunt ze namelijk recyclen tot leuke vaasjes, kwastenhouders, pennenbakjes en ga zo maar door. Vandaag laat ik aan je zien hoe je geurkaarsen het beste schoon kunt maken zodat je ze voor andere doeleinden kunt gebruiken.
recyclen diptyque kaarsen_01recyclen diptyque kaarsen_02Opgebrande geurkaarsen, argh! Zo zonde dat ik ze niet meer kan branden. Gelukkig kun je binnen een handomdraai schoonmaken en recyclen voor andere doeleinden.
recyclen diptyque kaarsen_03
recyclen diptyque kaarsen_04Het olie trucje?  Het zwarte kun je gelukkig heel gemakkelijk verwijderen met olie. Ik breng wat aan op een keukenpapiertje en hiermee boen je het zo weg! Hoppa!
Het zwart wegboenen gaat overigens makkelijker bij glas dan bij keramiek.
recyclen diptyque kaarsen_05Vervolgens willen we de restjes was verwijderen. Het grootste gedeelte kun je eruit schrapen met de achterkant van een lepel of vork, maar er blijven altijd kleine restjes achter. Die kun je het beste verwijderen door er warm water in te gieten. 
recyclen diptyque kaarsen_06De was kun je er vervolgens uit halen met een keukenpapiertje, maar wat voor mij het beste werkte is om het warme water met de wasrestjes in de prullenbak te gooien en de binnenkant stevig af te nemen met een keukenpapiertje. De restjes was blijven aan het papiertje kleven.
recyclen diptyque kaarsen_07Het Jo Malone kaarsje was op deze manier zo schoon.
recyclen diptyque kaarsen_08 Na de tweede keer boenen met keukenpapier was ook deze kaars schoon.
recyclen diptyque kaarsen_09En zo heb je na niet al te veel gedoe prachtige lege geurkaarsen die klaar zijn om gerecycled te worden!
recyclen diptyque kaarsen_13Zo kun je ze herbruiken als waxinelichthouder.
recyclen diptyque kaarsen_12Maak er een pennenbakje van, leuk en stylish voor op je bureau!
recyclen diptyque kaarsen_11De kleine formaatjes zijn perfect voor wattenstaafjes. Staat gaaf op je kaptafel of badkamerplankje.
recyclen diptyque kaarsen_10
Dit vind ik persoonlijk het leukste idee!
recyclen diptyque kaarsen_14Of maak er leuke bloemenvaasjes van.
Natuurlijk zijn er nog veel meer opties om je lege geurkaarsen voor te gebruiken.xxx lisa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Translate